Het groot Pelts fusiekoor

Het groot Pelts fusiekoor

In 2019 versmelten Neerpelt en Overpelt tot één grote fusiegemeente Pelt. Om dit fusiejaar feestelijk in te zetten, zullen zoveel mogelijk zangkoren uit Neerpelt en Overpelt zich verenigen in ‘Het Groot Pelts Fusiekoor’. Dit eenmalige superkoor met meer dan 200 zangers zal een gloednieuwe compositie uitvoeren aan beide oevers van de Dommel in het Klankenbos, niet toevallig de (oude) geografische scheidingslijn tussen Neerpelt en Overpelt. Samen geven ze het muzikale startschot voor de nieuwe fusiegemeente.

De muziek is van de hand van de Limburgse componist Kevin Houben, die in het verleden al met het Nationaal Orkest van België op Tomorrowland stond. Verwacht u dus aan een sprankelende openluchtcompositie gebracht door het grootste koor dat Pelt ooit gekend heeft: Het Groot Pelts Fusiekoor.

Gratis openlucht voorstelling in het provinciaal domein Dommelhof in het kader van OORtreders. OORtreders is een internationaal festival voor kunst met geluid. Tickets voor OORtreders zijn te verkrijgen via de website www.oortreders.com

Deelnemende koren: Day-time, Amicula, Sint Ceciliakoor, Gemengd Koor Concinité, Rise Up, Just Music, Piccolo’s, Kiliana (Compostie: Kevin Houben)
Een initiatief van Musica, Provinciaal domein Dommelhof, C-TAKT, CC Palethe Overpelt & Gemeente Neerpelt

Wanneer?

Datum Uren
20-10-2018 van 13:00 tot 15:00

Waar?

provinciaal domein Dommelhof
Toekomstlaan 5
3910 Neerpelt

Prijs

Toegang gratis!

Contact