Wim Vanlessen en Imago Tijl

Wim Vanlessen en Imago Tijl

Wim Vanlessen ging dansen en turnen om zijn energie kwijt te kunnen en werd op 12 jaar lid van Imago Tijl. Sinds 1957 danst de groep in haar bijzondere stijl de wereld rond. Begonnen als vendelzwaaiers bouwde Alicia Borghten, en later haar discipelen Lies Oversteyns en Luc Morren, de choreografieën uit tot iets eigen aan de groep. Geen populaire stijlen, maar een mix van folk, klassieke en hedendaagse dans.

Wim wilde in 1988 ook de wereld veroveren met zijn dans. Aan de koninklijke Balletschool in Antwerpen deed hij mee aan verschillende wedstrijden. Zo won hij de zilveren medaille op het Concours International de dance in Houlgate en de ‘Prix Professionel’ op de Prix de Lausanne. Na zijn studie kreeg Wim onmiddellijk een contract bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen waar hij al snel opklom tot Principal Dancer.

Hij danste samen met zijn vaste danspartner Aki Saito verschillende grote rollen in choreografieën van wereldvermaarde choreografen. In 2016 verwezenlijkte Wim zijn droom door met bravoure de Boléro van Maurice Béjart te dansen. In het vaktijdschrift Dance Europe werd hij genomineerd in de categorie ‘Outstanding Perfomance of a Male Dancer’ voor zijn prestatie in ‘Spartacus’ en werd hij meerdere malen ‘best male dancer’. In 2015 werd hij bekroond tot Ridder in de Orde van Leopold.

In deze speciaal voor ons gemaakte voorstelling danst Imago Tijl enkele dansen uit ‘Beyond Voices’ en danst Wim de solo ‘Amoureus’ en enkele van de grootste pas de deux. De regie is in handen van Luc Morren.

Wanneer?

Datum Uren
25-11-2018 van 14:00 tot 16:00

Waar?

CC Palethe
Jeugdlaan 2
3900 Overpelt

Prijs


Basistarief: € 13
Abo/-26/+55: € 10

 

Contact