Vlaams minster Schauvliege bezoekt familievoorstelling Palethe

Vlaams minster Schauvliege bezoekt familievoorstelling Palethe
15-11-2013

Vlaams minister van cultuur Joke Schauvliege is op zondag 17 november aanwezig op de familievoorstelling ‘Red’ in CC Palethe. In het kader van de Kunstendag voor Kinderen bezoekt de minister drie bijzondere initiatieven. ‘Red’ is er daar één van.  Het is een gloednieuw kinderconcert voor de hele familie met een liveband met onder meer Axl Peleman op het podium. De Kunstendag voor Kinderen wil met bijzondere culturele activiteiten gezinnen en kinderen bereiken die minder vertrouwd zijn met kunsten. Schepen voor cultuur Nele Gutschoven geeft meer uitleg.

 

Tijdens de tweede Kunstendag voor Kinderen op zondag 17 november kunnen families met kinderen tot 12 jaar in heel Vlaanderen en Brussel hun hart ophalen aan kunst. Er worden 30.000 deelnemers verwacht op 250 activiteiten. De Kunstendag voor Kinderen heeft onder meer als doel om gezinnen en kinderen te bereiken die minder vertrouwd zijn met de kunsten. Daartoe bieden meer dan 150 kunstenorganisaties tentoonstellingen, theater-, dans- en filmvoorstellingen, workshops, vertellingen en rondleidingen aan.  

 

Ook CC Palethe doet mee. Om 14.00 uur speelt de familievoorstelling ‘Red’, een gloednieuw kinderconcert voor de hele familie met een live band (o.a. Axl Peleman, Ron Reuman) op het podium en met de heerlijke speelse vormgeving van Tom Schamp, winnaar van de Boekenpauw. Alles draait rond de –zelfverklaarde – superheld Red, die de hele wereld wil redden. Maar die wereld is natuurlijk wel heel erg groot…

 

Vlaams minister van cultuur Joke Schauvliege is zondag aanwezig op deze voorstelling. Het is een van de drie bijzondere initiatieven die de minister bezoekt op deze dag. Schepen van cultuur Nele Gutschoven: “We onderschrijven volledig de doelstelling van de minister om via dit initiatief kinderen samen met het gezin te laten proeven van cultuur,. Zo kan cultuur een stukje van hun leven worden. Wij doen dat in Overpelt tijdens deze Kunstendag voor Kinderen, maar in feite ook doorheen het ganse jaar met heel wat  familievoorstellingen en workshops in het aanbod van Palethe.”

 

Voor deze muzikale familievoorstelling zijn er nog kaartjes (€6 in voorverkoop, €8 aan de kassa). Reserveren  aan de balie van CC Palethe (tel. 011/64 59 52 of reservaties@palethe.be).

 

Meer info over deze voorstelling vind je hier.

Terug naar het overzicht