CC Palethe zoekt familiefoto's

CC Palethe zoekt familiefoto's
20-06-2012

De Humanistisch Vrijzinnige Vereniging (HVV) Noord-Limburg en het Genootschap voor Geschiedenis en Volkskunde Overpelt pakken, samen met Cultuurcentrum Palethe, in oktober en november uit met een grote tentoonstelling over rituelen. Dat zijn gebruiken en ceremonies bij belangrijke momenten in het leven. Er zullen voorwerpen en beelden te zien zijn uit Afrika en Azië.

 

Lokale invalshoek

Aan deze tentoonstelling willen we ook een Pelter cachet geven. Bedoeling is om één grote wand van het cultuurcentrum vol te hangen met trouwfoto's, communiefoto's of foto's van kinderen die het lentefeest vieren. Daarbij willen we zover mogelijk teruggaan in de tijd om te laten zien hoe deze rituelen van bij ons veranderden en evolueerden.

 

Deze ongetwijfeld prachtige mozaïek van foto's kunnen we alleen maken als zoveel mogelijk Overpeltenaren (en bewoners uit de buurgemeenten) meedoen. Kom met je eigen foto's of die van je kinderen, ouders en (over)grootouders op woensdagnamiddag (tussen 13.30 en 16.30 uur) of donderdagavond (tussen 18.00 en 20.00 uur)  naar het Genootschap op de tweede verdieping van het gemeentehuis. Daar maken we een digitale opname van de originele foto, die je daarna meteen weer naar huis kan nemen. De foto's mogen gerust nog in de oorspronkelijke kader zitten.

 

Meer info: sofie.scheelen@palethe.be

Terug naar het overzicht