Volgende zomer internationaal fotofestival in Overpelt

Volgende zomer internationaal fotofestival in Overpelt
13-10-2016

Tijdens de zomer van 2017 organiseert CC Palethe in Overpelt met 'Lens op de mens' de eerste editie van een tweejaarlijks internationaal fotofestival. Alle professionele en gedreven amateurfotografen uit de hele wereld zijn welkom om hun meest fotogenieke werken te tonen aan een groot publiek. Voor deze editie staat het menselijk portret centraal. Een internationale jury bestaande uit ervaren vakmensen zal de foto’s selecteren. 

 

Overpelt wil zich met een tweejaarlijks internationaal fotofestival een nadrukkelijke plaats geven in het culturele landschap. Tijdens de zomer van 2017 (van 17 juni tot en met 31 augustus) organiseert CC Palethe de eerste editie van ‘Lens op de Mens’, waarbij het de bedoeling is om minstens 500 foto’s in het straatbeeld van Overpelt te tonen. Schepen van cultuur Carine Van Gerven: ‘Tegen muren, in parkjes op zuilen zullen op een parcours van ongeveer 2 km foto’s van fotografen getoond worden. Ook op enkele binnenlocaties zoals Palethe, zwembad Dommelslag en Pelle Melle zullen we fototentoonstellingen tonen.”

 

De afgelopen jaren speelde fotografie een steeds belangrijkere rol binnen CC Palethe. Met huisfotografen, het maandelijkse fotografiecircuit en jaarlijks meerdere tentoonstellingen rond diverse thema’s bouwden zij al een mooie traditie op. Schepen van cultuur Carine Van Gerven: ‘Het zou mooi zijn mocht Overpelt door een dergelijk festival (“met de lens op de mens’) een  uitstraling krijgen die in de toekomst nog verder kan groeien (tweejaarlijks terugkerend festival). Ook voor Limburg zou het een meerwaarde kunnen betekenen gezien er een extra toeristische troef kan ontstaan.’

 

Het fotofestival staat open voor professionele en gedreven amateurfotografen. De komende weken en maanden doet de organisatie een oproep naar fotografen uit de hele wereld om hun beste foto’s te tonen op het fotofestival.

 

Nog tot 9 januari 2017 zijn inschrijvingen mogelijk via de website www.fotofestivaloverpelt.be  Nadien zal een internationale jury bestaande uit ervaren vakmensen de foto’s selecteren. De vereniging van beroepsfotografen, met een sterk netwerk in binnen- en buitenland en het Centrum Voor Beeldexpressie als steunpunt voor niet-professionele fotografen onthaalden de idee met veel enthousiasme en zetten mee hun schouders onder het project. In samenwerking met verschillende partners en vele helpende handen maken we van Overpelt de place to be voor iedereen die met fotografie begaan is.

Terug naar het overzicht