Overpeltse fotografen kunnen gratis deelnemen aan internationaal fotofestival in Overpelt

Overpeltse fotografen kunnen gratis deelnemen aan internationaal fotofestival in Overpelt
27-12-2016

Tijdens de zomer van 2017 organiseert CC Palethe in Overpelt met 'Lens op de mens' de eerste editie van een tweejaarlijks internationaal fotofestival. Alle professionele en gedreven amateurfotografen uit de hele wereld zijn welkom om hun meest fotogenieke werken te tonen aan een groot publiek. Voor deze editie staat het menselijk portret centraal. De gemeentelijke Cultuurraad ondersteunt het project en betaalt Overpeltse fotografen het inschrijvingsgeld van één foto integraal terug. Inschrijven kan nog tot 9 januari aanstaande.

 

Tijdens het fotofestival ‘Lens op de Mens’ zullen volgende zomer her en der in het centrum van de gemeente langs een parcours van ongeveer 2 km foto’s van fotografen getoond worden. Ook op enkele binnenlocaties zoals Palethe, zwembad Dommelslag, het Mariaziekenhuis Noord-Limburg en Pelle Melle kan je kennismaken met diverse fototentoonstellingen.

 

Het fotofestival staat open voor professionele en gedreven amateurfotografen. Nog tot 9 januari 2017 zijn inschrijvingen mogelijk via de website www.fotofestivaloverpelt.be. Nadien zal een internationale jury bestaande uit ervaren vakmensen de foto’s selecteren.

 

De Overpeltse Cultuurraad wil zoveel mogelijk Overpeltse fotografen oproepen om deel te nemen aan het fotofestival. Om de drempel voor hen zo laag mogelijk te maken, kunnen Overpeltse fotografen één foto gratis insturen. De Cultuurraad draagt de kosten hiervan.

 

Meer info: Cultuurdienst, 011/51 69 70, cultuur@overpelt.be .

Terug naar het overzicht