Uitbreiding Dommelslag perfect op schema

Uitbreiding Dommelslag perfect op schema
16-11-2011

De uitbreiding van Zwembad Dommelslag, gelegen op de grens tussen Overpelt en Neerpelt, ligt op schema. Samen met de uitbreiding, krijgt het complex een grondige opknapbeurt, met vooral een nieuwe betegeling van zowel baden als wanden. Twee redenen om het zwembad momenteel gesloten te houden. In februari 2012 moet alles klaar zijn en kan het compleet vernieuwde complex zijn deuren weer openen. Het wordt alleszins een boeiend en uniek zwembad, met voor elke leeftijd en interesse wat wils.

 

Voor de volwassenen en senioren wordt een wellnesscentrum met wellnesstuin in open lucht bijgebouwd. De jongeren krijgen een originele glijbaan, de "magic tube" genaamd. Deze glijbaan is de laatste ontwikkeling op het gebied van spectaculair en toch veilig glijden en is ca. 110 meter lang. Voor de jonge bengels is een waterspeeltuin voorzien. Een waaier aan interactieve spelen garandeert waterpret voor kleuters en jongere kinderen. Helemaal nieuw is het buitenbad, volledig in inox en met een revolutionair wateropbergsysteem, dat het mogelijk maakt om bij elke dag mooi weer buiten in warm water te kunnen vertoeven.

 

De uitbreidingswerken zijn in het voorjaar gestart.  Intussen is nieuwe welnesscentrum betegeld. De inrichting volgt samen met de welnesstuin. Ook de tegelwerken voor de kinderbaden zijn bezig. Het buitenbad, volledig in inox en met een apart kinderbad, wordt momenteel door een Oosterijkse firma geplaatst. De ruwbouw van de glijbaantoren is af en de fundamenten van de pylonen zijn gegoten. Tenslotte ligt het dak al op de nieuw gebouwde cafetaria en is de ruwbouw voor de nieuwe terrassen af.

Terug naar het overzicht